GTDnordic Suomi

Jukka Backman

Jukka Backman

c/o produktivNorge AS
Certified Franchisee
David Allen Company
Norway, Sweden, Denmark,
Finland, Iceland

Jukka Backman on Suomen ensimmäinen ja ainoa sertifioitu GTD-kouluttaja. Hän aloitti Getting Things Done menetelmän käytön jo 2002, ja on vuodesta 2016 lähtien opettanut menetelmän useiden kotimaisten ja kansainvälisten yritysten johdolle ja henkilöstölle. Paitsi GTD-kouluttaja, hän on myös lyömäsoittaja, kapellimestari, aviomies ja neljän lapsen isä. Viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana hän on työskennellyt mm. leipomoteollisuudessa ja sisälogistiikan parissa.

Hain työmenetelmää, jonka avulla voisin yhdistää omien projektieni, sitoumusteni ja aikataulujeni seurannan työprojektien ja -prosessien seurannan ja aikataulujen kanssa. Eli jotain, jolla saan yhdellä silmäyksellä kokonaiskuvan kaikesta mihin olen sitoutunut ja mitä minun pitää tehdä. GTD vastasi tähän tarpeeseen täydellisesti riippumatta siitä, mitä ohjelmistoja ja työkaluja käytin, tai mikä toimenkuvani on kulloinkin ollut. GTD on minulle tietotyöstä puuttunut toiminnanohjauksen ja itsejohtamisen menetelmä, joka toimii yleispätevänä, yksinkertaisena prosessina ja oppaana mihin tahansa työhön.

Vuonna 2006 tein alanvaihdon alalle, josta minulla ei ollut mitään aiempaa kokemusta. GTD:ssa minulla oli olemassaoleva prosessin malli, joka sopi suoraan myös uuteen työhön, ainoa opeteltava asia oli tuotetietoa.

Opetin työni ohessa menetelmän käytön useille eri alojen ammattilaisille, yrityksille ja yhteisöille. Menetelmän käyttö tuli yleensä esiin projektien hahmottamisen vaiheessa. Mielenkiinnon ja tarpeen mukaan opetin menetelmästä joko tiettyjä osia, joissain tapauksissa koko kokonaisuuden. Kun varsinainen asiakkaani oli omaksunut menetelmän ja kertonut siitä yrityksensä sisällä, koulutettavia – joilla ei oikeastaan ollut mitään tekemistä varsinaisen työni kontaktipinnan kanssa – alkoi tulla lisää siinä määrin, että kouluttaminen pelkkänä vapaa-ajan harrastuksena ei enää ollut tarkoituksenmukaista. Saamani palautteen mukaan Suomessa on tilausta työmenetelmälle, jonka ansiosta on mahdollista olla aikaansaava – tuottava – ilman stressiä. GTD:n lupaus on häkellyttävän yksinkertainen ja 100 % toimiva. Tämän palautteen kannustamana päätin hankkia sertifioinnin ja valmiudet järjestää standardin mukaisia koulutuksia myös suuremmille ryhmille ja yrityksille.

produktivNorge AS  on Pohjoismaiden ainoa sertifioitu GTD-kouluttaja. Vastaamme myös Pohjoismaiden uusien GTD-kouluttajien koulutuksesta David Allen Companyn standardien mukaisesti.

Norjassa:

Morten P Røvik, Rolf Kanstad ja Espen Agøy Hegge

Morten P Røvik, Rolf Kanstad ja Espen Agøy Hegge

 

Ruotsissa:

Kristofer Öhman, Stefan Graff-Lonnevig ja Pontus Axelsson

Kristofer Öhman, Stefan Graff-Lonnevig ja Pontus Axelsson

 

Tanskassa:

Lars Rothschild Henriksen

Lars Rothschild Henriksen

 

GTDnordic Suomi järjestää seminaarejaluentoja ja yksilöllistä ohjausta Getting Things Done (GTD®) liittyen.  Ota yhteyttä jos haluat kuulla lisää aiheesta.