GTDnordic Suomi

Jukka Backman

Jukka Backman

 

GTDnordic Suomi
Certified Franchisee
David Allen Company
Norway, Sweden, Denmark,
Finland, Iceland

 

 

 

 

 

Jukka Backman on Suomen ensimmäinen ja ainoa sertifioitu GTD-kouluttaja. Hän aloitti Getting Things Done menetelmän käytön jo 2002, ja on vuodesta 2016 lähtien opettanut menetelmän useiden kotimaisten ja kansainvälisten yritysten johdolle ja henkilöstölle. Paitsi GTD-kouluttaja, hän on myös lyömäsoittaja, kapellimestari, aviomies ja neljän lapsen isä.

Kun vuosituhannen vaihteessa lähdimme toteuttamaan sukupolvenvaihdosta tuolloin työpaikkanani olleessa perheyrityksessämme, ryhdyin hakemaan työmenetelmää, jonka avulla voisin yhdistää omien projektieni, sitoumusteni ja aikataulujeni seurannan työprojektien ja -prosessien seurannan ja aikataulujen kanssa. Eli jotain, jolla saan yhdellä silmäyksellä kokonaiskuvan kaikesta mihin olen sitoutunut ja mitä minun pitää tehdä. GTD vastasi tähän tarpeeseen täydellisesti riippumatta siitä, mitä ohjelmistoja ja työkaluja käytin, tai mikä toimenkuvani on kulloinkin ollut. GTD on minulle tietotyöstä puuttunut toiminnanohjauksen ja itsejohtamisen menetelmä, joka toimii yleispätevänä, yksinkertaisena prosessina ja oppaana mihin tahansa työhön.

Vuonna 2006 tein alanvaihdon alalle, josta minulla ei ollut mitään aiempaa kokemusta. GTD:ssa minulla oli olemassaoleva prosessin malli, joka sopi suoraan myös uuteen työhön, ainoa opeteltava asia oli tuotetietoa.

Opetin työni ohessa menetelmän käytön useille eri alojen ammattilaisille, yrityksille ja yhteisöille. Menetelmän käyttö tuli yleensä esiin projektien hahmottamisen vaiheessa. Mielenkiinnon ja tarpeen mukaan opetin menetelmästä joko tiettyjä osia, joissain tapauksissa koko kokonaisuuden. Kun varsinainen asiakkaani oli omaksunut menetelmän ja kertonut siitä yrityksensä sisällä, koulutettavia – joilla ei oikeastaan ollut mitään tekemistä varsinaisen työni kontaktipinnan kanssa – alkoi tulla lisää siinä määrin, että kouluttaminen pelkkänä vapaa-ajan harrastuksena ei enää ollut tarkoituksenmukaista. Menetelmän käyttäjien palautteen perusteella päätin viimein 2015 lähteä opiskelemaan sertifioiduksi Getting Things Done -kouluttajaksi. Uskon, että Suomessa on jatkuvasti kasvava tarve työmenetelmälle, jonka ansiosta on mahdollista keskittyä olennaiseen ja saada aikaan yhä enemmän niitä asioita, joilla todella on merkitystä – ilman stressiä.

GTDnordic Pohjoismaissa 

GTDnordic toimii kaikissa Pohjoismaissa, tutustu sertifioituihin valmentajiin ja kouluttajiin Norjassa, Tanskassa, Ruotsissa ja Islannissa.