Uusi kirja suomeksi: Itsensä johtamisen 5 askelta

eli stressittömän aikaansaamisen taito

Nopeasti muuttuvat tavoitteet, keskittymistä rikkovat keskeytykset ja epäselvät vastuut saavat työn rajat hämärtymään. Tämän päivän suurimpia haasteita ovat oman ja muiden työn ja yksityiselämän kokonaisuuksien hallinta, sekä itsensä johtaminen selkeällä ja johdonmukaisella tavalla.

Mikä on se yksi yksittäinen vinkki, kikka tai käytäntö, jolla tekeminen on aina automaattisesti listattuna, selvästi priorisoituna ja helposti toteutettavana kokonaisuutena tarjolla? Minkä yksittäisen asian opettelu varmistaa sen, että tästä lähtien tiedät sen mitä kulloinkin teet, olevan aina juuri se asia, jota sinun silloin pitääkin tai kannattaa tehdä? Eli kuinka olet aikaansaava. Teet mahdollisimman kitkattomasti juuri niitä asioita, jotka edistävät kaiken sen eteenpäinmenoa, mikä vie sinua kohti haluamiasi lopputuloksia.

Tarjolla ei ole yhtä yksittäistä tapaa. Kyseessä on viisi omaan työhön ja sen tekemiseen liittyvää, selkeästi erillistä askelta, joihin kaikkiin liittyy joukko opeteltavia tapoja ja käytäntöjä. Tätä viiden askeleen kokonaisuutta kutsutaan nimellä GTD – Getting Things Done – aikaansaamisen taito. GTD:lla on maailmanlaajuisesti miljoonia käyttäjiä ja menetelmää on opetettu standardoituna kokonaisuutena 80-luvun lopulta saakka.

Tämä kirja tiivistää menetelmän olennaisimmat ydinkohdat helppolukuiseksi ja helposti omaksuttavaksi paketiksi.

Kirja on saatavilla sekä perinteisenä paperiversiona että e-kirjana suoraan kustantajan verkkokaupasta ja myös useimmista muista verkkokirjakaupoista.

 

Jukka Backman

Jukka Backman

GTD coach
Darude

Haastattelussa Darude

Getting Things Done® (GTD) from Vital Learningin haastattelussa Darude ”Onko tämä se mitä Darude käyttää?” Tämä on ehkä yleisin keskustelunavaus asiakasyrityksen HR:n kanssa, kun GTD-menetelmään

Lue lisää >>
motivaatio

Motivaatio

Motivaatio ei sinällään liity millään tavalla GTD-menetelmään. Mutta GTD helpottaa motivaation löytymistä, koska käytännössä asiat 1) jotka tapahtuvat tai 2) joiden pitää tapahtua joka tapauksessa

Lue lisää >>
Kevätsiivous

Kevätsiivous

Eräs ensimmäisiä GTD-harjoituksia, jonka teetän sekä ryhmäkoulutukseen osallistujilla että yksilövalmennettavilla, on pään tyhjennys. Pään tyhjennystä ei yleensä jätetä tässä yhteydessä ainoastaan oman pään sisälle, vaan

Lue lisää >>