2 minuuttia

Yksi GTD:n tehokkaimmista työkaluista on 2 minuutin sääntö. Jos haluat tästä syksystä lähtien saada entistä enemmän aikaan, ota seuraavan neljän viikon tavoitteeksi opetella tämä erinomainen tapa!

2 minuuttia
2 minuutin tiimalasi

2 minuuttia

Sääntö on hyvin yksinkertainen: Jos käsiteltävän asian hoitaminen vie 2 minuuttia tai vähemmän, tee se heti! 

Sähköposti, joka vaatii vastauksen: Jos vastaaminen vie alle 2 minuuttia, vastaa heti. Huomaat, että kahvihuoneen kahvipurkki on tyhjä ja tiedät että kaapissa on kahvipaketteja: Täytä purkki heti. 

Mikä tahansa vastaantuleva asia, jonka joudut tavalla tai toisella käsittelemään. Riippumatta siitä onko kyseessä tärkeä vai vähemmän tärkeä asia. Jos sen tekeminen vie alle 2 minuuttia, tee se heti (jos ylipäätään aiot koko asialle mitään tehdä).

Kaksi minuuttia on tehokkuusraja – jos käsittelet keräämiäsi asioita ja asian tekeminen vie kauemmin, on parempi pitää aivot “käsittelytilassa”, eikä katkaista käsittelyn prosessia tekemisellä, joka vie kauemmin kuin 2 minuuttia.

Samalla kaksi minuuttia on pisin mahdollinen aika, jonka asian tekemisen määrittely ja siirtäminen omaan järjestelmääsi myöhemmin tapahtuvan tekemisen muistutukseksi yleensä vie.

Miten

Hanki ajastin. Lähin saapuvilla oleva ajastin löytynee kännykästä tai rannekellosta. Kahden minuutin tunnistaminen voi olla yllättävän vaikeaa, ja tapa on hyvä hioa toimivaksi ajastimen avulla. Muutaman päivän määrätietoisella opettelulla opit tunnistamaan, millaiset tehtävät voit hoitaa alle 2 minuutissa.

Ai mitä hyötyä?

Kahden minuutin hiestäminen saattaa ajatuksena tuntua kohtalaisen triviaalilta. Takaan kuitenkin, että kuukauden harjoittelun jälkeen saat enemmän aikaan. Olet paljon tietoisempi käsittelyvaiheesta ja pieniä hoitamatta jääneitä asioita on paljon vähemmän.

2 minuutin sääntö on muuten maailmalla kohtalaisen tunnettu juttu; nettikaupoista löytyy paljon erilaisia 2 minuutin ajastimia ja Google-haku “2-minute rule” antaa n. 4 880 000 tulosta!

Kommentteja, kysymyksia tai vastaväitteitä? Palaute on lämpimästi tervetullutta ja vastaan siihen mielelläni 🙂

Jukka Backman

Jukka Backman

GTD coach

Millainen on hyvä GTD-valmentaja?​

GTD-valmennusta vuodesta 1985 Henkilökohtaisella GTD-valmennuksella on takanaan jo pian 40 vuoden historia, mikä saattaa tulla monille yllätyksenä. Menetelmän kehittäjä David Allen kertoo, että tuotteena yksilövalmennus lanseerattiin vuonna 1985, mutta toki

Lue lisää >>
Miksi GTD ei toimi

Miksi GTD ei toimi

Otsikko on tarkoituksella huomionhakuinen. Saman tyyppisiin otsikoihin törmää aina silloin tällöin. Ei oikeastaan Suomessa, jossa GTD-menetelmä on enemmänkin harvojen ja valittujen ammatillisen työkalupakin monitoimityökalu. Englanninkielisissä

Lue lisää >>

Vyökoe

Alkuun provosoiva väite; Työelämä on paljon helpompaa, kun tietotyöntekijä keskittyy omaan tuottavuuteensa. En kiistä, etteikö työpäivän väliin ripotelluilla mindfulness-hetkillä tai rakentavilla keskusteluilla esihenkilön kanssa tehdä

Lue lisää >>