Millainen on hyvä GTD-valmentaja?​

GTD-valmennusta vuodesta 1985

Henkilökohtaisella GTD-valmennuksella on takanaan jo pian 40 vuoden historia, mikä saattaa tulla monille yllätyksenä. Menetelmän kehittäjä David Allen kertoo, että tuotteena yksilövalmennus lanseerattiin vuonna 1985, mutta toki hän oli jo sitä ennen vetänyt tuhansille käyttäjille erilaisia työpajoja, ryhmäkoulutuksia sekä henkilökohtaisia valmennuksia, jotka sisälsivät pääosin täysin samoja elementtejä.

David Allen

Jokaisen GTD-valmentajaksi koulutettavan valitsee David Allen Companyn (DAC) pääkouluttaja Ana Maria Gonzalez David Allenin laatimien kriteerien mukaan. Tällä hetkellä (2023) maailmassa on vajaat 50 GTD-valmentajaa, Jukka Backman on heistä ensimmäisten eurooppalaisten joukossa.
    Kriteerit ovat tiukat:

– Valmentajan tulee olla kypsä, tunneälykäs, positiivisesti utelias, palvelualtis, pitkän linjan harjaantunut GTD-käyttäjä, mielenlaadultaan jatkuvaan oppiseen orientoitunut, sydämellinen ja aidosti asiakkaistaan välittävä. Taisin juuri kuvailla aika tarkasti, millainen Jukka Backman on, Ana Maria Gonzalez toteaa.

GTD auttoi pitämään pallot ilmassa

Ana Maria Gonzalez

Jukka Backman on itse käyttänyt GTD:tä vuodesta 2002. Silloin hän oli kahden pienen pojan isä, omakotitalorakentaja ja tuotantopäällikkö keskellä perheyrityksen sukupolvenvaihdosta. Yllättäen Jukasta tuli myös appivanhempien kesämökkiprojektin vastuunkantaja, kun anoppi kuoli yllättäen ja vaimon perhe oli henkisesti palasina. Ilmassa pidettäviä palloja oli valtava määrä ja ensimmäiset pari vuotta Jukka teki GTD:n viikkokatsastuksen joka päivä pysyäkseen tilanteen tasalla.
    – En ollut koskaan ajatellut opettavani menetelmää muille, ajattelin sen vain olevan minulle toimiva työkalu omassa työssäni ja yksityiselämässäni. Mutta kun sain toistuvasti palautetta siitä, että ”miten sinä aina vastaat niin nopeasti” ja ”kuinka sulla on aina kaikki pasmat niin hyvin selvillä”, aloin miettimään, että tässä taitaa olla aineksia johonkin enempään kuin vain omaksi työkalukseni. Tein myös totaalisen alanvaihdoksen hyvin jouhevasti vuonna 2006. GTD:n avulla otin uudella alalla vaadittavan substanssiosaamisen sujuvasti haltuun.
    – Isommissa työprojekteissa olin jo alkanut ujuttaa GTD:n perussääntöjä asiakkailleni hyvin itsekkäistä syistä: ajattelin, että kun projekti etenee jouhevasti, saan omat työni laskutukseen helpommin ja nopeammin.
    Useampi asiakas totesi, että ”sun pitäisi opettaa tätä”!

 Vuonna 2015 Jukka kouluttautui ensin ryhmäkoulutuksia vetäväksi traineriksi ja 2019 Ana Maria koulutti hänet GTD-yksilövalmentajaksi, joka tekee sekä lähi- että etävalmennuksia.

 – Jukka on älykäs, asiakkaalleen omistautunut, sydämellinen, harkitseva, pitkäpinnainen ja perusteellinen. Suosittelen Jukkaa lämpimästi jokaiselle, joka haluaa varmuudella saada itsellään GTD:n toimimaan, Ana Maria Gonzalez kuvailee oppilastaan.

Valmentajan tähtihetkiä

Jukka Backman

Backman on surkea kehumaan itseään, mutta kun tarkasti ja tarpeeksi monta kertaa kysyy, niin tähtihetkiä alkaa putkahdella.
    – Valmennuksen alkaessa asiakkaani aina määrittelee minulle, mihin hän haluaa valmennuksella päästä. Kun siihen pääsemme, on valmennus onnistunut, Jukka kuvailee.
    – Palkitsevimpia hetkiä ovat ne, kun suorastaan näkee lampun syttyvän asiakkaan kasvoilla. Kun keräämisen oppinut asiakas ensimmäistä kertaa ymmärtää tyhjän pään merkityksen ja arvon. Sen näkee silmissä, miten asiakkaan mieli lähtee lentoon ja kapasiteetti kasvaa. Moni on sanonut sen ääneenkin.
    Backman sanoo, ettei voi liikaa korostaa käsittelyn merkitystä. Se on usein kompastuskivi myös pitkään GTD:tä käyttäneille.
    – Käsittely vaatii aikaa päivittäin. Mutta kun sen ajan ottaa, niin pikkuhiljaa luotaantyöntävä todo-lista alkaa muistuttaa hyvän ravintolan ruokalistaa ja sähköpostin tyhjentäminen onnistuu yhtä luontevasti kuin hampaanpesu.

– Käsittelyä voi verrata pelissä syöttämiseen. Yleensähän sitä syötetään kaverille, mutta tässä syötät eteenpäin, tulevaisuuteen itsellesi, ja mitä paremmin sen teet, sitä helpompi sinun on jatkaa projektia eteenpäin.

Valmentaja lämpenee ja kertoo lisää tähtihetkiä.
    – Valmennuksen loppusuoralla, kun asiakas saa ensimmäisen kerran tehtyä viikkokatsastuksen täysin itsenäisesti. Silloin hän saa yleensä ensimmäisen kerran käsityksen siitä, että tässä todellakin on kaikki, mihin juuri nyt olen sitoutunut ja että tämä sama kokonaiskuva on aina ulottuvilla, kun vain niin haluaa.
    Omia vahvuuksia hän kuvaa sangen ankeasti.
    – Olen ehkä parhaimmillani siinä, että saan asiakkaan monotonisesti ja tiukasti pidettyä keskittyneesti käsittelymoodissa. Näin asiakas ymmärtää, että tyhjä inbox on käytännössä vain mekaanisen prosessin lopputulos.
    Asiakkaiden suhtautuminen GTD-valmennuksesta kertomiseen on kaksijakoinen – ja se on samalla valmentajan suurin haaste.
     Moni valmennettava on yksinkertaisesti niin onnellinen, että kailottaa turuilla ja toreilla, mitä kaikkea hyvää GTD on tuonut hänen elämäänsä. Usein jopa siinä määrin, että ympäristö kyllästyy. Ja toinen puoli on taas niitä, jotka haluavat pitää minut salaisena aseenaan, Backman naurahtaa.

Picture of Jukka Backman

Jukka Backman

GTD coach

Kiireentuntu on vähentynyt 

Taitotalon eläköityvä toimitusjohtaja Kari Juntunen: Kiireentuntu on vähentynyt  Juntunen tutustui GTD-menetelmään vasta työuransa loppupuolella ja harmittelee, ettei törmännyt siihen jo aiemmin. – Elämänhallinta olisi ollut parempaa. Kari

Lue lisää >>
Darude

Haastattelussa Darude

Getting Things Done® (GTD) from Vital Learningin haastattelussa Darude ”Onko tämä se mitä Darude käyttää?” Tämä on ehkä yleisin keskustelunavaus asiakasyrityksen HR:n kanssa, kun GTD-menetelmään

Lue lisää >>
motivaatio

Motivaatio

Motivaatio ei sinällään liity millään tavalla GTD-menetelmään. Mutta GTD helpottaa motivaation löytymistä, koska käytännössä asiat 1) jotka tapahtuvat tai 2) joiden pitää tapahtua joka tapauksessa

Lue lisää >>